Resultats de la cerca frase exacta: 21

11. marialluïsa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Arbust o arbret caducifoli de la família de les verbenàcies, originari de Xile, de flors petites liloses, disposades en inflorescències paniculiformes, i de fulles lanceolades en verticils de tres, oloroses, emprades en infusió, per a aromatitzar begudes alcohòliques o per [...]
12. olorizar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr p fr aromatitzar, perfumar.  [...]
13. aromatizar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr aromatitzar.  [...]
14. anisar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Aromatitzar amb anís o amb essència d'anís un preparat, especialment de pastisseria. [...]
15. elixir aromàtic
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Licor que conté taronja, llimona, coriandre i anís en solució alcohòlica, emprat per a aromatitzar preparacions farmacèutiques. [...]
16. bergamota
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Botànica
Planta perenne de la família de les labiades, de fulles lanceolades, usades per a aromatitzar amanides, i flors blanques o rosades. [...]
17. saborear (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [paladear] assaborir, paladejar. 2 fig [apreciar] assaborir. 3 p fr [dar sabor] aromatitzar. v pron 4 p fr [deleitarse] delectar-se. Saborearse con una bella vista, delectar-se amb una bella vista.  [...]
18. aliñar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [componer] agençar, endreçar, arranjar. 2 amanir. Aliñar la lechuga, amanir l'enciam. 3 [condimentar] adobar, assaonar. 4 [los licores] aromatitzar. 5 amer [una luxación, una fractura] reduir. 6 fig i fam despatxar. A este le voy a aliñar pronto, aquest, el despatxaré aviat. 7 taurom [...]
19. aderezar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [adornar, embellecer] adornar, ornar. 2 preparar [el menjar], guisar. Aderezar la carne, preparar la carn. 3 [aliñar] amanir. Aderezar la lechuga, amanir l'enciam. 4 [licor] aromatitzar. 5 [disponer] agençar, endreçar. 6 [dar apresto a las telas] aprestar. 7 p fr [guiar] adreçar. 8 fig i p [...]
20. quitrà de ginebró
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
, amb una forta olor i un sabor balsàmic i ardent. Conegut també com a essència de ginebró, es emprat, en farmàcia, com a revulsiu en friccions. Hom l'utilitza també per a aromatitzar algunes begudes, com la ginebra. ((oli de ginebró)) [...]
Pàgines  2 / 3 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  Següent >>